Související celebrity

Životopis

Herečka Jitka Čvančarová sklízí úspěchy jak v České republice, tak i v zahraničí. Jejím manželem se stal tanečník Petr Čadek.

V Mělníku vystudovala Jitka Čvančarová střední stavební školu, posléze pokračovala na brněnskou JAMU obor muzikálové herectví, kde v roce 2000 absolvovala. Účinkovala zde mj. v inscenacích Svět kolem Susan, Pomáda, Malý krámek hrůz nebo Muž z kraje la Mancha.

JITKA ČVANČAROVÁ SE PŘEDVEDLA V PRÁDLE

V roce 2000 byla Jitka Čvančarová nominovaná v kategorii Opereta (za ztvárnění Sandry v muzikálu Svět plný andělů) na prestižní Cenu Thálie. Ve stejném roce se stala členkou Městského divadla Brno. Její první rolí tam byla Líza Doolittlová v muzikálu My fair lady.

Na cenu Thálie byla Jitka Čvančarová nominovaná i za muzikál Nana v roce 2005. V kategorii činohra získala nominovaci za postavu Evy v inscenaci Gazdina roba. Do roku 2008 byla stálou členkou Městského divadla v Brně, od té doby je na volné noze a hostuje v několika divadlech v Praze a Brně.

Kromě divadla jsme Jitku Čvančarovou mohli vidět i na televizních obrazovkách např. v Četnických humoreskách, v pohádkách Kočičí princezna a O princezně se zlatým lukem. Půvabná a okouzlující boubelka je vyhledávanou seriálovou tváří, zahrála si v Dokonalém světě nebo v Ordinaci v růžové zahradě.

Od března roku 2004 Jitka Čvančarová moderovala Autosalon na TV Prima. Mohli jsme ji spatřit též v několika filmech. Mj. ve snímcích Bestiář, Svatba na bitevním poli nebo Kdopak by se vlka bál?, ve kterém si zahrála roli maminky.

Za ztvárnění drsné role bláznivé vesnické nymfomanky v drsném dramatu Václava Marhoula byla Jitka Čvančarová roku 2020 nominovéna na Českého lva.

V sedmé řadě soutěže TV Nova Tvoje tvář má známý hlas se Jitka Čvančarová stala jednou z osmi soutěžících.

Jitka Čvančarová podporuje sdružení DebRA ČR, které poskytuje pomoc lidem s epidermolysis bullou congenita (vzácné genetické onemocnění kůže) a jejich rodinám. V roce 2010 se zúčastnila taneční soutěže Stardance IV…když hvězdy tančí na ČT, kde skončila na pátém místě.

O JITCE ČVANČAROVÉ ČTĚTE ZDE>>

Dlouhá léta byl přítelem herečky Jitky Čvančarové její kolega Martin Hofmann, kterého můžete znát např. ze seriálu Ulice. S tím se rozešla v roce 2009.

V září 2011 se provdala za tanečníka Petra Čadka, jenž proslul díky pořadu ČT Stardance II.…když hvězdy tančí, kde s ním vytvořila pár herečka Tatiana Vilhelmová. V lednu 2012 Jitka Čvančarová dorodila dceru Elenu Emílii. V roce 2017 herečka otěhotněla znovu. V červenci 2018 se páru narodil syn Theodor Christian.

 

Články o celebritě

Další Herci

zobrazit profil Katarína Paveleková
Katarína Paveleková
zobrazit profil Eva Salzmannová
Eva Salzmannová
zobrazit profil Simon Helberg
Simon Helberg
zobrazit profil Jana Andresíková
Jana Andresíková
zobrazit profil Jana Kolesárová
Jana Kolesárová
zobrazit profil Meta Golding
Meta Golding
zobrazit profil Daniela Kolářová
Daniela Kolářová