Adam Vojtěch

Datum narození: 2. 10. 1986
Přezdívka: Ken
Místo narození: České Budějovice
Profese: 20. a 24. ministr zdravotnictví, právník, zpěvák, skladatel
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Adam Vojtěch byl po volbách 2017, jež vyhrálo hnutí ANO, opakovaně jmenován ministrem zdravotnictví. Na post sice v září 2020 rezignoval, ale v květnu 2021, a to do prosince, jej dostal zpět.

Na Univerzitě Karlově Adam Vojtěch vystudoval práva a ještě mediální studia na Fakultě sociálních věd. Proslavil se jako zpěvák a hudební skladatel. Vystupoval v dětských muzikálech, vydal vlastní album a v roce 2005 se zúčastnil soutěže SuperStar, v níž dostal přezdívku Ken.

ADAM VOJTĚCH V DEBATĚ BLESKU O ÚPLÁCENÍ LÉKAŘŮ

Vojtěch dělal tajemníka Babišovi

Po studiích Adam Vojtěch pracoval pro Andreje Babiše. Nejprve působil jako právník společnosti MAFRA a v červnu 2014 se stal tajemníkem na ministerstvu financí, které tehdy řídil právě Andrej Babiš.

V kariéře Adama Vojtěcha stojí za zmínku společnosti, do jejichž vrcholných orgánů usedl. Jsou to mj. THERMAL-F, provozovatel Hotelu Thermal ve Varech, Státní tiskárna cenin, Česká průmyslová zdravotní pojišťovna či správní rada VZP. Působil též ve Spolku českých právníků Všehrd, jemuž v letech 2010 až 2012 předsedal.

Adam Vojtěch byl poslancem

Ve volbách 2017 byl Adam Vojtěch jako nestraník za Babišovce zvolen poslancem v rodném Jihočeském kraji. V rámci sestavování menšinové vlády hnutí ANO 2011 se stal kandidátem na post ministra zdravotnictví, a to nejmladším z navržených šéfů resortů. Prezident Miloš Zeman jej ministrem jmenoval 13. prosince 2017 a posléze též 27. června 2018.

Na post šéfa resortu zdravotnictví Adam Vojtěch v září 2020 rezignoval. Posléze získal výnosný kšeft ve vedení Krajské zdravotní, která v Ústeckém kraji spravuje pět největších nemocnic.

Po neúspěších lékařů Jana Blatného a Petra Arenbergera se Adam Vojtěch do ministerského křesla vrátil. Prezident Miloš Zeman jej znovu šéfem resortu jmenoval 26. května 2021.

V dolní komoře Adam Vojtěch působil do října 2021, ve vládě do prosince téhož roku. Nedlouho nato se stal velvyslancem ČR ve Finsku.

Vojtěch si vzal bývalou missku

O ADAMU VOJTĚCHOVI ČTĚTE ZDE>>

Adam Vojtěch se po sedmi letech vztahu v říjnu 2019 oženil s učitelkou a bývalou studentskou missku Olgou.

 

 

 

Články o celebritě

Exministr Adam Vojtěch se raduje z miminka: Manželka Olga porodila chlapečka Exministr Adam Vojtěch se raduje z miminka: Manželka Olga porodila chlapečka Exministr zdravotnictví a aktuálně velvyslanec ČR v Helsinkách Adam Vojtěch sdílel ve čtvrtek radost... číst článek
Celosvětová pandemie covidu skončila, oznámila WHO. Trvala přes tři roky Celosvětová pandemie covidu skončila, oznámila WHO. Trvala přes tři roky V Česku přibylo za čtvrtek 94 potvrzených případů nákazy covidem-19 včetně reinfekcí. V nemocnicích ... číst článek
Celosvětová pandemie covidu skončila, oznámila WHO. Trvala přes tři roky Celosvětová pandemie covidu skončila, oznámila WHO. Trvala přes tři roky V Česku přibylo za čtvrtek 94 potvrzených případů nákazy covidem-19 včetně reinfekcí. V nemocnicích ... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Josef Nerušil
Josef Nerušil
zobrazit profil Petr Ježek
Petr Ježek
zobrazit profil Vojtěch Munzar
Vojtěch Munzar
zobrazit profil Pavel Kováčik
Pavel Kováčik
zobrazit profil Jana Levová
Jana Levová
zobrazit profil Ivan Pilný
Ivan Pilný
zobrazit profil Milan Daďourek
Milan Daďourek
zobrazit profil Hynek Blaško
Hynek Blaško