Aleš Háma

Datum narození: 6. 5. 1973
Místo narození: Karlovy Vary
Profese: herec, moderátor, zpěvák, kytarista, tanečník
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Aleš Háma, herec, moderátor, zpěvák, kytarista a v neposlední řadě tanečník, se stal jedním ze soutěžících v show Tvoje tvář má známý hlas 3.

Na Pražskou konzervatoř Aleš Háma nastoupil v roce 1988, kde mimo jiné studoval s Jakubem Wehrenbergem, Adélou Gondíkovou nebo Terezou Pergnerovou. Již za studií nastoupil do angažma kladenského divadla. Po absolvování konzervatoře v roce 1994 odcestoval do USA, kde téměř dva roky pracoval v Palo Alto v San Franciscu.

ALEŠ HÁMA A JEHO LÁSKA

Po návratu se Aleš Háma stal čelnem v té době vznikající hudební skupiny Hamleti, kterou tvořili jeho spolužáci z koncervatoře, např. Jakub Wehrenberg nebo Dalibor Gondík. Hamleti nemají v reperotáru žádnou vlastní skladbu, na svých vystoupeních hrají písně jiných českých a zahraničních skupin, např. Olympic, Lucie, Beatles, Kiss aj. Stejného roku spolu s Jakubem Wehrenbergem nastoupili do rádia Frekvence 1, kde spolu sedm let účinkovali v pořadech jako Peřiňák, Hodiny zpěvu a tance nebo Nedělní filmovka.

O ALEŠI HÁMOVI ČTĚTE ZDE>>

V roce 2000 si Aleš Háma zahrál ve svém prvním muzikálu, když ztvárnil Doodyho v Pomádě, poté se objevil například v představeních Rebelové, Tři mušketýři, Jak se lítá vzhůru. Spíše se ale živil jako moderátor, pracoval prakticky pro všechny české telvizní stanice. V češině i angličtině moderoval spoustu společenských akcí. Předvedl se také v zábavném soutěžním pořadu Taxík, kde se cestujícím kladl různé otázky, a když znali správné odpovědi, zaplatil on jim.

Přijal nabídku do třetí řady úspěšné pěvecké show TV Nova Tvoje tvář má známý hlas (NEJNOVĚJŠÍ INFO ZDE), kde se Aleš Háma střetl s Adélou Gondíkovou, Marthou Issovou, Tatianou Vilhelmovou, Markétou Konvičkovou, Milanem Peroutkou, Ondřejem Rumlem a Martinem Dejdarem.

Na svůj facebook v roce 2012 umístil video, kde zpívá písničku, v níž si utahuje z českých celebrit, např. z Ivety Bartošové či Agáty Hanychové.

S manželkou Gábinou Aleš Háma dva syny.

 

Další Herci

zobrazit profil Magdaléna Borová
Magdaléna Borová
zobrazit profil Eva Leimbergerová
Eva Leimbergerová
zobrazit profil Jana Kovalčiková
Jana Kovalčiková
zobrazit profil Eliška Boušková
Eliška Boušková
zobrazit profil Vladimír  Černohorský
Vladimír Černohorský
zobrazit profil Ivan Dejmal
Ivan Dejmal
zobrazit profil Oldřich Kaiser
Oldřich Kaiser