Ladilav Frej jr.

Ladilav Frej jr.

Datum narození: 8. 10. 1973
Místo narození: Praha
Profese: herec
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Herec Ladislav Frej je synem slavného hereckého páru Věry Galatíkové a Ladislava Freje. Jeho sestrou je též herečka, a to Kristýna Frejová.

Před profesionální kamerou Ladislav Frej mladší debutoval v krátkém filmu Carmen (1981), kde si zahrál žárlivého manžela. Jeho choť v podání Dagmar Veškrnové, později Havlové, si tam na něj připravila zajímavé karnevalové překvapení. Do svého televizního dramatu, jehož scénář vycházel z knihy Josefa Škvoreckého, Eine kleine Jazzmusik (1996) Ladislava Freje jr. obsadila Zuzana Zemanová-Hojdová. Ústřední postavy si v něm zahráli Karel Roden, Bořivoj Navrátil, Jiří Lábus a Miroslav Donutil.

V době, kdy byl syn slavných rodičů ještě na DAMU, zjistil, že s ním není něco v pořádku. A tak se Ladislav Frej ml. poprvé dostal do psychiatrické léčebny. Přestože se jeho nemoc výrazně podepsala na jeho kariéře, z branže úplně nevypadl. Dostal např. hlavní roli v pohádce Kouzelný šíp (1998) Věry Jordánové, která do něj obsadila též jeho matku Věru Galatíkovou a dále Filipa Blažka, Lucii Vondráčkovou či Janu Preissovou.

LADISLAV FREJ JR. A BOJ S DÉMONY

Jednu z hlavních rolí dostal Ladislav Frej jr. také v povídkové komedii Co chytneš v žitě (1999) Romana Vávry, kde se objevili např. Klára Issová, Iva Hüttnerová, Jaromír Dulava a Iva Janžurová. Osudem zkoušeného herece, který je velmi podobný svému otci Ladislavu Frejovi, televizní diváci mohli vidět i v seriálech Doktorka Kellerová, V.I.P. vraždy, Přešlapy, Nemocnice na kraji města - nové osudy či Ordinace v růžové zahradě. Znát by Ladislava Freje jr. měli i milovníci divadla. Předvedl se např. v Dejvickém divadle v představení Můj život se psy.

JAK LADISLAV FREJ ZACHRÁNIL OTCI ŽIVOT - ČTĚTE ZDE

Herci nejsou jen rodiče Ladislava Freje ml., ale též jeho starší sestra Kristýna Frejová.

 

Další Herci

zobrazit profil Matěj  Hádek
Matěj Hádek
zobrazit profil Tomáš Vorel ml.
Tomáš Vorel ml.
zobrazit profil Elizabeth Lail
Elizabeth Lail
zobrazit profil Bella Ramsey
Bella Ramsey
zobrazit profil Frances Fisher
Frances Fisher
zobrazit profil Ladislav Mrkvička
Ladislav Mrkvička
zobrazit profil Pavel Skřípal
Pavel Skřípal
zobrazit profil Roman Luknár
Roman Luknár