Nataša Burger

Nataša Burger

Datum narození: 20. 1. 1968
Místo narození: Lublaň, Slovinsko
Profese: herečka

Související celebrity

Životopis

Slovinská herečka Nataša Burgar se v Česku představila ve filmech Jana Hřebejka Horem pádem a Medvídek.

Do ČR se slovinská herečka Nataša Burger dostala po boku svého někdejšího manžela režirér Janez Burger. Ten jí dal role ve svých filmech V leru (1999) či Ruševine (2003). Do velkofilmů Horem pádem (2004) a Medvídek (2007) ji obsadili režisér Jan Hřebejk a scenárista Petr Jarchovský. Hráli v nich star, jako jsou Jan Tříska, Ivan Trojan Jiří Macháček, Pavel Liška, Jaroslav Dušek, Tatiana Vilhelmová, Aňa Geislerová či exprezident Václav Havel.

NATAŠA BURGER - BALKÁN DOBYL ČESKO

Půvabnou Natašu Burger mohli diváci vidět také třeba v česko-slovinském koprodukčním snímku Příliš mladá noc (2012), kde hlavní roli ztvárnil český herec, člen uměleckého souboru Národního Divadla Martin Pechlát. Nataša Burger se prosadila již i v televizi - v první epizodě kriminálního seriálu Modré stíny (2016). Zde si zahráli hvězdy jako Klára Melíšková, Stanislav Majer, Miroslav Krobot, Tereza Voříšková, David Novotný, Tomáš Dastlík či opět Martin Pechlát.

Slovinská herečka Nataša Burger studovala na filozofické fakultě slovinštinu a francouzštinu. V roce 1990 přijela s dnes už bývalým mužem do Prahy. On studoval režii na FAMU, Nataša nejdříve čtyři roky na Konzervatoři Jaroslava Ježka, kde byl jejím učitelem Jaroslav Dušek. S ním si zahrála v Manželském vraždění v Divadle Na Jezerce a v klubu Lávka ve hře Čtyři polohy a jedna Vesna.

Nataša Burgar má syna Nikolaje.

 

Další Herci

zobrazit profil Diana Lee Inosanto
Diana Lee Inosanto
zobrazit profil Tomáš Hanák
Tomáš Hanák
zobrazit profil Gabriela Vránová
Gabriela Vránová
zobrazit profil Zuzana Norisová
Zuzana Norisová
zobrazit profil Pom Klementieff
Pom Klementieff
zobrazit profil Eva Horská
Eva Horská
zobrazit profil Hana Vagnerová
Hana Vagnerová
zobrazit profil Michele  Mercier
Michele Mercier