Jaroslav Čejka

Datum narození: 22. 7. 1936
Datum úmrtí: 11. 10. 2022
Místo narození: Ostrava
Profese: herec-mim, tanečník
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Mim Jaroslav Čejka, jehož nejznámějším hereckým kouskem byla imitace slepice, obdržel v roce 2007 Cenu Thálie za celoživotní mistrovství v oboru tanec a balet.

Herec-mim a tanečník, bisexuál Jaroslav Čejka, jehož koníčkem bylo sochařstvím, žil dlouhodobě se svou matkou, o níž pečoval. Pět let nato, co ve svých 108 letech zemřela, zasáhly herce zdravotní obtíže a tak se dostal do domova senioru (ROZHOVOR S JAROSLAVEM ČEJKOU I  O PARTNERECH A PARTNERKÁCH ČTĚTE ZDE). Bylo mu tehdy 77 let.

JAROSLAV ČEJKA BEZ ZUBŮ A BEZ PENĚZ

Čejka imintoval také Tinu Turner

Legendární mim Jaroslav Čejka se proslavil svými imitacemi např. Charlieho Chaplina či americké zpěvačky Tiny Turner. Nejznámější je jeho „Pan Slepice“, který býval nedílnou součástí různých estrád a pořadů (mj. Televarieté, Možná přijde i kouzelník, Mr. GS) či silvestrovských pořadů Československé televize.

Poprvé se Jaroslav Čejka na filmovém plátně objevil v slavném muzikálu Kdyby tisíc klarinetů (1964), kde si zahrála řada českých hvězd: Jana Brejchová, Waldemar Matuška, Hana Hegerová, Eva Pilarová, Karel Gott či Jiří Suchý.

Čejka hrál v Arabele i v Trháku

Jaroslav Čejka byl obsazován jak v televizních filmech (Revue v mlze, Z pohádky do pohádky, Večer v ráji, Jak se dělá opera), tak v seriálech (Pan Tau, Arabela se vrací aneb Rumburak králem Říše pohádek či v sitcomu Ivana Mládka Noha 22).

Z filmů jmenujme Trhák (1980) režiséra Zdeňka Podskalského, kam kromě Jaroslava Čejky obsadil Hanu Zagorovou, Josefa Abrháma nebo Juraje Kukuru, dále pak drama Poločas štěstí (1984), komedii Nebát se a nakrást s Luďkem Sobotou a Taťjanou Medveckou v hlavních rolích či snímek Pamětnice (2009), v němž ústřední postavy ztvárnili Stanislav Zindulka a Libuše Švormová.

Roku 2007 Jaroslav Čejka obdržel Cenu Thálie za celoživotní mistrovství v oboru tanec a balet.

O JAROSLAVU ČEJKOVI ČTÉTE ZDE>>

Mim Jaroslav Čejka zemřel 11. října 2022. Bylo mu 86 let.

 

Další Herci

zobrazit profil Ivan Franěk
Ivan Franěk
zobrazit profil Petra Březina Vašková
Petra Březina Vašková
zobrazit profil Sára Milfajtová
Sára Milfajtová
zobrazit profil Amy Schumer
Amy Schumer
zobrazit profil Karla Chadimová
Karla Chadimová
zobrazit profil Vojtěch Havelka
Vojtěch Havelka
zobrazit profil Boris Slivka
Boris Slivka