Související celebrity

Životopis

Jan Cina, který se divákům zapsal do paměti výraznou rolí v Ordinaci v růžové zahraně 2, se stal vítězem druhé řady úspěšné show Tvoje tvář má známý hlas.

Chodil na Pražskou konzervatoř do absolvenstkého ročníku společně s Janem Hofmanem a Marií Doležalovou. S třídou Jan Cina účinkoval v žižkovském divadle Járy Cimrmana. V divadle Kalich si vyzkoušel muzikál - Mauglího, v Divadle Hybernia dostal roli Špindíry v muzikále Quasimodo na pranýři. Předvedl se i jako zdatný moderátor, a to v televizním pořadu Planeta Yo.

JAN CINA A JEHO RECEPT NA POHODOVÝ VZTAH

Talentovaného Jana Cinu mohli milovníci Shakespeara vidět v Romeovi a Julii. Zahrál si tam společně se svým partnerem, hercem Petrem Vančurou

Před kamerou se Jan Cina poprvé objevil v roce 2002. Bylo to hned několikrát. Zahrál si v dramatu Smradi či v dobrodružném snímku Únos domů společně Vojtěchem Kotkem, Hanou Maciuchovou, Barborou Hrzánovou, Markem Vašutem, Radkem Holubem a Pavlem Landovským. Netrvalo dlouho a objevila se příležitost, která se neodmítá - nekonečný seriál z produkce TV Nova Ordinace v růžové zahradě 2.

Jako pohledný mladík se Jan Cina uplatnil i v pohádkách (Kouzla králů, O dívce, která šlápla na chléb, Slíbená princezna, Čertí brko). Obsazen byl i v dalších seriálech: Comeback, Přešlapy, Ach, ty vraždy, Terapie, Pustina (zde si zahrál s partnerem Petrem Vančurou), Most! či Dáma a Král. Jednu z hlavních rolí dostal spolu s Vladimírem Polívkou v česko-slovenském dramatu Místa.

Za vedlejší roli v dramatu Národní třída byl Jan Cina roku 2020 nominován na Českého lva. Další nominace přišla za ztvárnění hlavní role v dramatu Herec (2020).

O JANU CINOVI ČTĚTE ZDE>>

Nadaný Jan Cina byl v roce 2016 do druhé řady úspěšné show Tvoje tvář má známý hlas vybrán se zpěvačkami a herečkami Ivanou Jirešovou, Annou Slováčkovou, Martou Jandovou a kolegy Davidem Gránským, Romanem Vojtkem a Miroslavem Etzlerem. Všechny své soupeře porazil a stal se vítězem.

V roce 2021 Jan Cina s tanečnicí Adrianou Maškovou vyhrál 11. ročník soutěže StarDance ...když hvězdy tančí. 

V říjnu 2023 jeho někdejší par (byli spolu údajně dlouhých 15 let) Petr Vančura oznámil rozchod. Tajili to přes rok.

 

Články o celebritě

Kompletní obsazení 13. řady StarDance odhaleno! Kdo z profesionálních tanečníků se vrací? Kompletní obsazení 13. řady StarDance odhaleno! Kdo z profesionálních tanečníků se vrací? Nejprve Ćeská televize odhalila pětici ženkých hvězd StarDance, následně i pětici pánů. Nyní zbývá j... číst článek
Odvážné ceny Anděl 2023: Prsa ven, Farna v ráži a překvapení Ramby Odvážné ceny Anděl 2023: Prsa ven, Farna v ráži a překvapení Ramby Hudební akademické ceny Anděl 2023 jsou za námi! Za loňský rok vzniklo mnoho zajímavých písní od růz... číst článek
Hvězda seriálu To se vysvětlí, soudruzi! Cina: Zachránil život! Vlastníma rukama Hvězda seriálu To se vysvětlí, soudruzi! Cina: Zachránil život! Vlastníma rukama Herec Jan Cina (36) má srdce na tom pravém místě. Jak prozradil na sociální síti, má za sebou záchra... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Abby Elliott
Abby Elliott
zobrazit profil Charlie Reid
Charlie Reid
zobrazit profil Predrag Bjelac
Predrag Bjelac
zobrazit profil Jakub Špalek
Jakub Špalek
zobrazit profil Lucie Zedníčková
Lucie Zedníčková
zobrazit profil Eva Jakoubková
Eva Jakoubková
zobrazit profil Jiří Zahajský
Jiří Zahajský