Lukáš Latinák

Lukáš Latinák

Datum narození: 28. 2. 1977
Místo narození: Brezno
Profese: herec a bavič
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Slovenský herec Lukáš Latinák se zabydlel mezi českými hvězdami. Vzpomeňme třeba na komedie Hodinový manžel či Díra u Hanušovic.

Do svého filmového debutu Hodinový manžel (2014) Lukáše Latináka obsadil režisér a scénárista Tomáš Svoboda. Herec zde společně se svými českými kolegy Davidem Novotným, Bolkem Polívkou a Davidem Matáskem ztvárnili čtveřici zkrachovalých provozovatelů bazénu, kteří si hledají nové, lukrativní zaměstnání, aby splatili dluhy, jež nasekali ve své předchozí práci. Snímek je hvězdně obsazen, i co se žen týče: Jitka Čvančarová, Zuzana Norisová, Eva Holubová, Nina Divíšková, Lenka Vlasáková, Simona Babčáková, Jana Stryková, Lenka Zahradnická či Dana Batulková.

LUKÁŠ LATINÁK – DĚSIL HOLÝM ZADKEM

Na stříbrném plátně jste komediální talent Lukáše Latináka mohli obdivovat též v komedii Miroslava Krobota Díra u Hanušovic (2014), kde dále hráli Tatiana Vilhelmová, Ivan Trojan, Lenka Krobotová, Jaroslav Plesl, Simona Babčáková či Hynek Čermák. V Česku se uplatnil již také v seriálové tvorbě – Doktor Martin (2015), kde byl hlavním protagonistou Miroslav Donutil.

Poprvé se v českém filmu objevil v umělecky vysoce oceňovaném snímku Pouta (pět Českých lvů), kde si po boku Ondřeje Malého zahrál bezskrupulózního estébáka.

Lukáš Latinák, který dětství prožil v Hriňové, se vyučil sklenářem a poté vystudoval Vysokou školu múzického umění v Bratislavě. Je laureátem slovenského ocenění Dosky 98 (Objev sezony). Stal se členem hereckého souboru divadla Astorka Korzo '90. K hostování byl přizván do SND.

Do povědomí širší slovenské veřejnosti se Lukáš Latinák dostal díky působení v reklamních spotech na jeden bankovní subjekt a ztvárněním postav v seriálech slovenské televize Profesionáli, Rádio Hijó, Panelák, Ordinácia v ružovej záhrade či Keby bolo keby. Často ho diváci mohou vidět v zábavných show.

 

Další Herci

zobrazit profil Johnny Depp
Johnny Depp
zobrazit profil Jiří Maryško
Jiří Maryško
zobrazit profil Štěpánka Fingerhutová
Štěpánka Fingerhutová
zobrazit profil Kevin  Costner
Kevin Costner
zobrazit profil Libor Stach
Libor Stach
zobrazit profil Karel Heřmánek
Karel Heřmánek
zobrazit profil Talia Balsam
Talia Balsam
zobrazit profil Sabina Králová
Sabina Králová