Jáchym Novotný

Jáchym Novotný

Datum narození: 5. 12. 1998
Místo narození: Praha
Profese: herec
Znamení: Střelec

Související celebrity

Životopis

Herec Jáchym Novotný svou první velkou příležitost dostal v seriálu Já, Mattoni, kde ztvárnil přímo hlavní postavu. Zkušenosti má už od dětství s dabingem, s nímž začal v jedenácti letech.

Zhruba rok poté, co si Jáchym Novotný odnesl z městského úřadu svůj první občanský průkaz, dostal hlavní roli v třináctidílném historickém, životopisném dramatu Já, Mattoni, který režisér Marek Najbrt začal natáčet v září 2014. Jáchym Novotný po určitých peripetiích - roli měl původně „zadanou“ někdo jiný - ztvárnil první část života Heinricha von Mattoniho, zakladatele slavné značky minerální vody. Nejdelší část života úspěšného podnikatele hraje David Švehlík; jeho otec Alois Švehlík ztvárnil Mattoniho poslední roky. Je však navíc vypravěčem příběhu. Stejně jako Jáchym Novotný neměl roli u Marka Najbrta jasnou od začátku. Režisér totiž pomýšlel na Jiřího Bartošku, který však kvůli rakovině odstoupil od natáčení.

JÁCHYM NOVOTNÝ - SEDMNÁCTILETÝ VON MATTONI

Pro Jáchyma Novotného se stal seriál Já, Mattoni skvělou příležitostí vyniknout a oslovit tak i další režiséry, ale též neocenitelnou možností učit se přímo od nejlepších českých herců. Seriál je totiž hvězdně obsazen (Josef Abrhám, Ondřej Malý, Vojtěch Dyk, Tatiana Vilhelmová, Taťjana Medvecká, Vladimír Javorský, Jana Plodková, Aňa Geislerová, Zuzana Bydžovská, Zdeněk Piškula, Táňa Pauhofová, Jan Budař, Josef Polášek, Marek Daniel, Martin Myšička, Norbert Lichý, Matěj Hádek, Hana Vagnerová).

Nadaný Jáchym Novotný si zahrál v koprodukčním sportovním snímku Ani ve snu! (2016), na kterém se společně s Českem podílelo Slovensko a Bulharsko. Do dramatu Piknik (2014) Jáchyma Novotného obsadil režisér Hynek Bočan. I zde mohl mladý talent nasbírat spoustu zkušeností od kolegů, jako jsou Jan Tříska, Petr Kostka, Ladislav Trojan, Oldřich Vlach, František Němec, Václav Neužil či Luděk Munzar.

Jáchym Novotný hrál v seriálu Nevinné lži (2013), kde ztvárnil jednu z hlavních postav, a to v příběhu Chromozom. Roli dostal také v krimi sérii V.I.P vraždy (2016). Jako doma je Jáchym Novotný v dabingu. Pracuje v něm od svých jedenácti let. Jeho hlas jste mohli slyšet ve filmech Ďábelská lest či Každý druhý týden nebo v seriálu Beethoven (animovaný sitcom natočený na motivy filmu o stejnojmenném bernardýnovi).

 

Další Herci

zobrazit profil František Švihlík
František Švihlík
zobrazit profil Adrian Jastraban
Adrian Jastraban
zobrazit profil Ivanka Devátá
Ivanka Devátá
zobrazit profil Halle Bailey
Halle Bailey
zobrazit profil Teresa Branna
Teresa Branna
zobrazit profil Michaela Sejnová
Michaela Sejnová
zobrazit profil Réka  Derzsi
Réka Derzsi
zobrazit profil Robin Wright
Robin Wright